Στα πλαίσια του εορτασμού των 200 χρόνων της Ελληνικής Επανάστασης οι μαθητές της Στ τάξης του 8ου Δημοτικού Σχολείου Ζωγράφου με την καθοδήγηση της διευθύντριας κ. Χρυσάνθης Ίκκου, δημιούργησαν έναν συλλογικό βιβλίο αφιέρωμα στον Εθνικό μας ποιητή Διονύσιο Σολωμό. Το βιβλίο μοιράστηκε ήδη σε όλους τους μαθητές του σχολείου μας και τους εκπαιδευτικούς.
Η δαπάνη της έκδοσης καλύφθηκε από τη Σχολική Επιτροπή Π/θμιας Εκπ/σης Δήμου Ζωγράφου και ευχαριστούμε την πρόεδρο για την υποστήριξή της.
Το βιβλίο αυτό, αποτελεί τη δεύτερη εκδοτική προσπάθεια του 8ου Δημοτικού σχολείου Ζωγράφου. Προηγήθηκε η έκδοση- αφιέρωμα στον Ρήγα Βελεστινλή από τους μαθητές της Στ τάξης του σχ. έτους 2017-2018.
Θα ήταν ιδιαίτερη χαρά και τιμή , αν γράφατε ένα σχόλιο ως ανατροφοδότηση για τη δουλειά των μαθητών/τριών μας που κάτω από τις δύσκολες συνθήκες του σχολικού έτους 2020-2021 έφεραν σε πέρας ένα δύσκολο έργο. Αξίζει να το ξεφυλλίστε, να το διαβάσετε και να μοιραστείτε τις σκέψεις σας.
Συγχαρητήρια στα παιδιά μας!
Διαβάστε εδώ το Δελτίο Τύπου
Σχόλια
Σας ευχαριστώ πολύ, παιδιά της περυσινής ΣΤ, για την υπέροχη δουλειά που κάνατε και σας εύχομαι να συνεχίσετε με το ίδιο κέφι, την πρωτοτυπία και τη συλλογικότητα και στο Γυμνάσιο. Ευχαριστώ πάρα πολύ και τους δασκάλους και την Διευθύντριά μας γιατί κοπιάζετε παραπάνω από το απαραίτητο και μας δείχνετε ότι και σήμερα γίνονται, μέσα σε αντίξοες συνθήκες, θαύματα, όπως έγιναν το 1821, και για αυτό αξίζει τον κόπο να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε ευσυνείδητα. Ακόμα σας ευχαριστώ γιατί μας βοηθάτε να ανακαλύψουμε στα παιδιά μας αρετές και ικανότητες που δεν το ξέραμε ότι τις έχουν!!! Καλή σχολική χρονιά σε όλους μας!
Υπάρχουν πολλοί τρόποι να μαθαίνει κανείς και η μάθηση είναι μια διαρκής διαδικασία, που παίρνει διάφορες μορφές και προέρχεται από ποικίλες πηγές, ακόμα κι από τους ίδιους τους μαθητές! Η πρωτοβουλία των μαθητών της Στ’ τάξης να συγγράψουν την πρωτότυπη αυτή μελέτη για τον Διονύσιο Σολωμό αποδεικνύει εμπράκτως ότι το σχολείο του 21ου αιώνα στοχεύει στην ενεργή και συνεργατική μάθηση και ότι η γνώση και η Ιστορία δεν είναι για να την κοιτά κανείς από μακριά αλλά να συνδιαλέγεται μαζί της και να ανακαλύπτει νέες και ανεξερεύνητες πτυχές. Χαίρομαι και καμαρώνω που κι ο δικός μου γιος υπήρξε μέλος της ερευνητικής ομάδας που, με την πρωτοβουλία της Διευθύντριας και των εκπαιδευτικών του σχολείου του, μπόρεσε να αντιληφθεί δια της εμπειρίας ότι η γνώση έχει νόημα και ότι το σχολείο μπορεί και οφείλει να δημιουργεί τις συνθήκες εκείνες που κινητοποιούν την περιέργεια και ενεργοποιούν τη δημιουργικότητα και την ερευνητική διάθεση των μαθητών.
Πιο σημαντικό είναι να μεταφέρω την εικόνα των παιδιών όταν έπιασαν το βιβλίο στα χέρια τους. Περηφάνια, ενθουσιασμός, περιέργεια, χαρά. Κατάφεραν να ολοκληρώσουν ένα έργο και να μάθουν!
Συγχαρητήρια